Gedenksteentjes uit Zeeland

Graniet komt voor over heel de wereld en in vele kleuren !

Natuursteen (graniet) bestaat uit gestold steen zoals magma en lava of uit versteend sediment zoals zand, kalk en kei. De natuursteen die gewonnen wordt is al miljoenen jaren oud. Natuursteen kan door zijn eigenschappen zeer goed tegen de weersomstandigheden. De meeste grafstenen zijn dan ook gemaakt van natuursteen. U heeft dus een uniek gedenkteken. Er zijn vele kleuren natuursteen omdat het bijna overal ter wereld voorkomt. De unieke kleur van natuursteen komt door de spikkels (vaak kristallen) in de steen. Natuursteen heeft een gelijkmatige structuur en gespikkeld.

Een gedenksteen is een klein handzaam blok graniet, deze zijn mooi gepolijst en leverbaar in vele verschillende kleuren. Graniet is voor 100% een natuurproduct en kent eindeloos veel kleuren en kleurtekeningen. Het is robuust en onverslijtbaar, prima geschikt dus voor plaatsing buitenshuis. Geen enkele granietsoort is hetzelfde, zelfs binnen één en dezelfde groeve kan de kleur en structuur van het steen nog variëren.

Assortiment
Onze gedenkstenen kunnen merendeels verdeeld worden in 3 soorten: een diepte-gravering in natuursteen, lasergravuren in Marlin natuursteen of een Full Colour foto met persoonlijke in glas op een sokkeltje van natuursteen.

Bij een diepte gravering wordt een laagje weggesneden in het materiaal, dit wordt opgevuld met een verfkleur. Tekst en/of een tekening kan geplaatst worden in het natuursteen, dit wordt vaak gebruikt bij de kleine gedenkstenen. Vele lettertypes zijn mogelijk, maar niet elk type is geschikt voor een verfkleur. Een kalligrafeerletter is bijvoorbeeld te dun om deze een kleur te geven.

Bij lasergraveren wordt tekst en/of foto in het materiaal gebrand. Hiervoor is Marlin het meest geschikt daar deze soort natuursteen donker is van kleur. Foto's worden in zwart/wit (monochrome) weergegeven. Het gebruiken van een kleurenfoto is mogelijk, echter dit wordt dus omgezet naar monochroom. Vanwege de dure bewerking is de prijs mede afhankelijk van het oppervlak van de lasergravure.

De gedenksteentjes van glas zijn heel geschikt voor uw Full Color foto en een mooie tekst. FotoGlas monumenten zijn beschikbaar in verschillende formaten en staan stevig geplaatst op een sokkel van natuursteen. U kunt uw eigen foto combineren met een mooie voorbeeld tekst uit onze collectie of uw persoonlijke tekst in combinatie met een naam en/of datum. De glas gedenkmonumentjes worden vaak gebruikt als persoonlijke aanvulling bij een grafmonument.

Uw dierbare op porselein vereeuwigd. Onze keramiek foto's hebben een duurzaam karakter met optimale UV-bestendigheid en grote kleurvastheid. De hoogglans en extra weerbestendigheid worden verkregen door op het geheel een tweede glazuurlaag aan te brengen. De afbeelding zit ingesloten tussen twee glazuurlagen welke op hoge temperatuur worden samengesmolten tot één geheel. De portretfoto's zijn daarom geschikt voor plaatsing buitenshuis, bijvoorbeeld op een grafmonument of bij een columbarium.

Een uniek en persoonlijk gedenksteentje

Een gedenksteentje wordt pas persoonlijk met een tekst, tekening en/of foto van uw dierbare. U kunt kiezen uit vele mooie voorbeeldteksten, of u schrijft deze zelf. Na ontvangst van deze informatie maken wij voor u een ontwerp. Dit voorbeeld dient voor controle van de juiste schrijfwijze uw tekst, persoonsnamen en data. Mogelijke correcties worden verwerkt en een nieuw voorbeeld wordt u aangeboden. Na akkoord dragen wij zorg dat uw gedenksteentje overeenkomstig wordt gemaakt door onze vakmensen. De levertijd na akkoord proefdruk is ongeveer 15 werkdagen.